DANSEN AMSTERDAM: DANS DE VERBINDING

Beleven van dans, contact en verbinding

Onze dansworkshops zijn bedoeld voor iedereen die wil dansen. Zowel als ervaren danser als beginner kun je in het dansen je ei kwijt. Dit komt doordat we niet werken met vaststaande pasjes. In de dansworkshops staan embodyment, verbinding, gevoel en beleving centraal. Het ervaren van beweging, ritmes en sfeer van de muziek brengen je uit het denken en laten je plezier beleven in het dansen. Of je nu jong, oud, dik, dun, lenig of stram je bent, als je van dansen houdt of het graag eens wil proberen dan ben je van harte welkom.

Dansen is goed voor zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid

images-26Muziek en dansen in een groep zijn basisingredienten voor plezier en een betere gezondheid. In onze workshops zorgen we dan ook een fijne en positieve sfeer.

Dansen is goed voor je. Door de combinatie van muziek en bewegen worden motorische, fysiologische, zintuiglijke, emotionele, motivationele en geestelijke processen fijner op elkaar afgestemd.

Allerlei goede stofjes worden in je brein aangemaakt, net als verbindingen tussen hersencellen. Als je regelmatig danst krijg je niet alleen een betere lichamelijke conditie, maar behoren ook een groter gevoel van welzijn en een betere gezondheid tot de mogelijkheden.

Waarom werkt leren met muziek en beweging zo goed?

stock-photo-63938245-zumba-dance-workoutHet antwoord is eigenlijk simpel. Ze helpen je op een gemakkelijke en plezierige manier nieuwe dingen te leren zonder dat je er veel bij na hoeft te denken.

Muziek heeft bijvoorbeeld ritme. Ritme helpt ons in beweging te komen. Ritme is verbonden met een deel van ons brein dat ons tevens helpt bij het aanleren van nieuwe vaardigheden. Dit stimuleert de leerervaring.

Muziek brengt ons natuurlijk ook in contact met ons gevoel en plezier.Bij de workshops dansen we vooral op muziek die je in een prettige stemming brengt. In combinatie met de dansoefeningen zorgt dit ervoor dat je allerlei gezonde stofjes in je lijf aanmaakt. Hierdoor leer je sneller nieuwe vaardigheden, voel je gemakkelijker positieve betrokkenheid en leer je ook sneller hoe je de relatie met jezelf en anderen aan kunt gaan.

Connective Dance

In een aantal van onze workshops werken we vanuit de principes van Connective Dance. Dit is een praktische methode die je motiveert te doen wat goed voor je is. Van dansen krijg je zowiezo een goed humeur en ga je zowiezo al stralen. Maar omdat prettige sociale relaties belangerijk zijn voor je levensgeluk krijg je tijdens de workshops positieve leerervaringen en handvatten aangereikt die je hierbij zullen ondersteunen.

Door het volgen van Connective Dance workshops krijg je goed inzicht in jezelf, hoe jij je in het leven beweegt, maar ook in hoe jij het contact met anderen aangaat en wat jouw valkuilen hierin zijn. Zo kun je de dingen in je leven net een beetje anders of beter te gaan doen en vindt je meer plezier, verbinding en verdieping. Bij Connective Dance vind het leren plaats op meerdere niveaus.

Hoe ziet zo’n workshop connective dance eruit?

Naast het bieden van een kort theoretisch kader en het delen van ervaringen doen we wat speelse oefeningen als voorbereiding op het dansen. Voor elke oefening of dans leggen we uit wat de bedoeling hiervan is. Vaak laten we een stukje ‘voorbeelddans’ zien om jou te inspireren. Van daaruit ga je bewegen en dansen op de muziek en vanuit je gevoel, alleen of samen met iemand anders.

Je kunt insteken op je eigen niveau en danservaring is dan ook niet vereist. Het gaat er niet om of het er mooi uitziet. Waar het wel om gaat is dat je nieuwe positieve ervaringen opdoet. De dansen en oefeningen volgen op een aangename en gestructuurde wijze elkaar op. Tussen de oefeningen en dansen bieden we momenten van terugkoppeling.